Варифокальна лінза - це лінза, фокусна відстань якої змінюється дистанційно або вручну. Найбільш поширені камери з ручним варіофокальним. При цьому на корпусі камери під спеціальною клавішею «шестикутник» або «зірочка» відображаються два регулювання, одна з яких регулює фокусну відстань об'єктива (зум), а друга регулює фокус (фокус).

vario-cams.jpg

У чому перевага камери відеоспостереження, в якій перед звичайною камерою з фіксованим об'єктивом встановлена варіофокальная? Є кілька...

> Можливість зміни ширини кута зору камери відеоспостереження при установці, дозволяє оптично збільшити масштаб цікавить об'єкта для ефективного розпізнавання. Наприклад, використання камери з варифокальним об'єктивом 2, 8-12 мм актуально в тих випадках, коли відстань від точки установки камери до точки спостереження (наприклад, в'їзду на стоянку) становить від 15 до 30 м. Збільшуючи фокусну відстань, ви наближаєте цікаву зону до моменту, коли досягається впевнене розпізнавання номерного знака.

> Найбільш поширені варифокальні лінзи з фокусною відстанню, що варіюється в межах 2,8-12 мм і діаметром посадкової різьби M14, зазвичай мають максимальне значення діафрагми F=1,4. Для порівняння, цей параметр для нерухомих лінз з нитками M12 знаходиться в межах F = 2, 0 - 2, 1. Чим нижче значення F, тим більше світла потрапляє на матрицю, що сприятливо позначається на роботі в умовах недостатнього освітлення і ночі.

> При необхідності фокусну відстань варифокального можна встановити на мінімальне значення, отримавши тим самим максимально широкий кут, або встановити проміжне значення, що робить використання варифокальних камер дуже зручним для монтажників на об'єктах, де необхідний процес установки, внести деякі зміни в план компонування камери і в сектори відеоспостереження.

Наприклад, ось два відео. Перший являє собою відео з варіфокальної камери SWA24V3SR40 з встановленою в даному випадку фокусною відстанню об'єктива до значення близько 12 мм. Друга - це та ж камера в порівнянні з камерою DS-2CE56F1T-ITM з фіксованим об'єктивом 2, 8 мм. Відстань до машини - 12-14 м.

В налаштуваннях youtube встановіть роздільну здатність на 1080p!



При розробці проекту системи відеоспостереження завжди стоїть завдання правильного підбору об'єктивів відеокамер для отримання потрібного зображення об'єкта спостереження.
Застосування 3D-моделювання дозволяє уникнути помилок вже на етапі складання технічного завдання і показати замовнику «картинки», які згодом продемонструє вже налаштована система.
Розглянемо варіант, коли відеокамера з 1/3 «матрицею» використовує об'єктив з регульованою фокусною відстанню 3-8 мм, що відповідає кутам 88, 9-33, 4 грама. Горизонтальні.
Відрегулюйте об'єктив таким чином, щоб отримати максимально широкий кут нахилу - 88, 9 градуса.

Камера видеонаблюдения - широкий угол
Тепер зменшіть кут до мінімуму - 33,4 градуса. Об'єкт на екрані монітора буде виглядати так:

Камера видеонаблюдения - узкий угол
Ще кілька областей застосування камер відеоспостереження з варифокальним об'єктивом - це спостереження за паркуванням і контроль касового апарату.
У випадку з відеоспостереженням за касовим апаратом зони часто доводиться вміти регулювати кут огляду камери, щоб розрізняти номінал банкнот з одного боку, а з іншого - забезпечити максимальну площу відеоспостереження в зоні касового апарату, в якій ще впевнено впізнаються купюри і товари. Для Відеоспостереження за касою найчастіше використовуються камери з варифокальним об'єктивом в купольному виконанні
Для відеоспостереження за стоянкою актуальні циліндричні вуличні варифокальні камери (корпус куль) з ІЧ-підсвічуванням, високим динамічним діапазоном (справжній WDR, реальний WDR) і наявністю функцій HLC (компенсація лічильника фар) для розпізнавання номерного знака автомобіля в будь-який час доби.

Дивись також

Вибираємо IP камеру в 2020 році: огляд моделей, характеристики, відео

Вибір камер відеоспостереження HDCVI, HD-TVI та AHD

Відеодомофон і електричний замок: правила вибору кабелю і монтажу

Як правильно прокласти кабель для відеоспостереження?

Як самому встановити відеоспостереження?

Відеореєстратор Acusense і IVMS-4200 - пошук автомобілів і людей

Відеоспостереження для магазину - встановлюємо камеру над касою

Чи краще без дротів? Вибираємо охоронну сигналізацію

Бездротова охоронна сигналізація Hikvision огляд DS-PWA32-NKG

Сигналізація AX-PRO від Hikvision

В інтернет-магазині Hd-master ви можете купити сучасні камери відеоспостереження, відеореєстратори, аксесуари та спеціальний кабель для монтажу, з доставкою по Києву і Україні, а також отримати консультацію щодо вибору обладнання для самостійної установки системи. 
Телефонуйте:

(044) 357-22-10 (066) 490-54-71

 (098) 103-87-27 (093) 212-26-03 

Viber | Telegram |  Скайп
✉ hdmaster05@gmail.com


Популярні моделі варифокальних камер відеоспостереження в інтернет-магазині Hd-master