Для надійного виявлення і розпізнавання наявності грані в кадрі камера повинна бути встановлена в центральній частині входу-виведення, а установка повинна максимально відповідати схемі, показаної нижче:

face-contol-3.jpg

Параметр

Рекомендована вартість

Допустимий інтервал

Висота h(м)

2.5

2~3

Відстань d(m)

6

4~20

Кут α (градусів).

≤ 15

10~15

Якщо реальна ситуація не відповідає параметрам, рекомендованим в таблиці вище, потрібно підібрати об'єктив камери таким чином, щоб на обличчя в точці виявлення припадало 150 - 200 пікселів і більше. При цьому камери з варифокальним об'єктивом ідеально підходять для розпізнавання осіб, оскільки мають можливість регулювати наближення картинки, змінюючи фокусну відстань об'єктива. 

Візуально картинка повинна виглядати приблизно так:

Чим більше роздільна здатність камери, тим більшу відстань від точки розпізнавання обличчя (d) її можна встановити.

Зображення особи повинно мати достатній контраст і висвітлюватися зустрічним джерелом світла. Дуже часто виникає ситуація. Коли зйомка відбувається проти засклених дверних прорізів, через які проникає природне світло, що зазвичай змушує електронний затвор камери працювати швидше, в той час як обличчя людей, що стоять спиною до світла, затемнюються і знижується надійність виявлення (збільшується кількість зазорів).

Для боротьби з цим ефектом слід використовувати камери з апаратним WDR або забезпечити досить потужне штучне освітлення знімаються осіб.

Приблизна рекомендована висота установки камери для розпізнавання облич на різній відстані від камери до точки виявлення

Висота h(м)

Відстань d(m)

2

4~20

2.25

5~20

2.5

6~20

2.75

7~20

3

8~20

Так як обробка відео з метою виявлення особи IP-камерою або відеореєстратором займає деякий час (на практиці 0,2 - 1 секунда), то відеокамеру слід встановлювати біля воріт, перед турнікетами, в місцях, де примусово сповільнюється швидкість проходу, інакше є ймовірність проходження швидких людей.

Також можлива установка камер в коридорах, де потік людей рухається до камери на деякий час, досить знайти обличчя в кадрі на 2-3 секунди при єдиній умові - за весь цей час особа повинно мати не менше 150 - 200 пікселів і особа повинно якісно висвітлюватися.

Налаштування функції виділення особи в меню IP-відеокамери Dahua

Дивись також

Перемогти темряву! Вибираємо відеокамеру для нічної зйомки

Чи краще без дротів? Вибираємо охоронну сигналізацію

Бездротова охоронна сигналізація Hikvision огляд DS-PWA32-NKG

Сигналізація AX-PRO від Hikvision

В інтернет-магазині Hd-master ви можете купити охоронну сигналізацію, камери відеоспостереження, відеореєстратори, аксесуари та спеціальний кабель для монтажу, з доставкою по Києву і Україні, а також отримати консультацію щодо вибору обладнання для самостійної установки системи. 
Телефонуйте:

(044) 357-22-10 (066) 490-54-71

 (098) 103-87-27 (093) 212-26-03 

Viber | Telegram |  Скайп
✉ hdmaster05@gmail.com