Часто спотворення відеокарти, що вноситься кабельною лінією, включаючи приймач, приписують самій камері відеоспостереження. Щоб зрозуміти, як різні види кабелю впливають на отримане зображення, цей тест був зроблений на вимірювальному столі.

Коментарі:

  1. Перевага віддається таблиці вимірювального відеоспостереження, а не реальній картині, так як за допомогою таблиці артефакти легше ідентифікувати і аналізувати.
  2. У реальній картині спотворення менш помітні, тому що контраст реальної сцени часто менше.


Призначення:
Показати відмінності введених спотворень в міді UTP 4х2х0,51 мм і ККА UTP 4х2х0,50 мм.

Різниця в ціні між двома кабелями UTP: в 3 рази

Опір одного сердечника на 100 м: мідь UTP – 11 Ом, CCA – 18 Ом;

Довжина кабелю: 50 метрів кожен;

Приймачі: HD-705;

Тест проводився на двох типах HD-TVI камер Hikvision з роздільною здатністю 1 МП (DS-2CE16C0T-IR) і 2Мп (DS-2CE16D7T-IT);

В якості опорного кабелю був узятий 10-метровий коаксіальний кабель зовнішнім діаметром 6 мм типу F690Bvcu з мідним центральним сердечником і сталевою опліткою щільністю 90%.


Тестове відео



Висновки:

  1. Як видно з відео, кабель кручений пари CCA (біметал) дає «брудну» картинку з більш високим рівнем відбитого сигналу і більшим перехідним спотворенням, ніж «кручена пара» міді. Основна причина - великий лінійний опір біметалу.
  2. З цієї ж причини падіння напруги живлення на провідниках на «біметалі» буде вище на 70% - камері з включеною ІЧ підсвічуванням може просто «не вистачати живлення».

Незважаючи на це, даний кабель можна використовувати в недорогих системах відеоспостереження HDCVI, HD-TVI, AHD разом з пасивними приймачами (балунами), де довжина кабелю від камери до відеореєстратора не перевищує 30-40 метрів.

Рівень спотворень, які дає «біметал», вище, ніж у «міді» приблизно на 15-20%, при цьому різниця в ціні значна - до 3 разів.

Також необхідно враховувати низьку надійність (крихкість) біметалу і схильність до розриву кабелю з часом, тому його доцільно використовувати при монтажі в приміщеннях за легко розбірними підвісними стелями, але ніяк не в штробах і інших варіантах прокладки, коли заміна кабелю викликає значні трудовитрати.

У системах відеоспостереження середнього класу з роздільною здатністю 2 Мп (Full HD), як по надійності, так і за якістю зображення краще використовувати мідний кабель UTP 5-ї категорії.

У системах вище середнього з роздільною здатністю 2 Мп і більше рекомендується використовувати коаксіальний ТВ кабель зовнішнім діаметром 6 мм з екрануванням 90% і мідний центральний сердечник в поєднанні з роз'ємами стиснення BNC.

Вибрати кабель для відеоспостереження можна в розділі «кабель».

Дивись також

Чи краще без дротів? Вибираємо охоронну сигналізацію

Бездротова охоронна сигналізація Hikvision огляд DS-PWA32-NKG

Сигналізація AX-PRO від Hikvision

В інтернет-магазині Hd-master ви можете купити охоронну сигналізацію, камери відеоспостереження, відеореєстратори, аксесуари та спеціальний кабель для монтажу, з доставкою по Києву і Україні, а також отримати консультацію щодо вибору обладнання для самостійної установки системи. 
Телефонуйте:

(044) 357-22-10 (066) 490-54-71

 (098) 103-87-27 (093) 212-26-03 

Viber | Telegram |  Скайп
✉ hdmaster05@gmail.com