Як підключити IP камеру через оптоволокно?

За стандартом максимальна довжина мідного UTP кабелю від мережевого комутатора до IP камери при швидкості передачі даних 100 Мб/с – 100 м. Існують також PoE комутатори для IP відеоспостереження зі збільшеною дистанцією передачі (за рахунок зниження швидкості з'єднання до 10 Мб/с).

Застосування оптоволокна – збільшує цю дистанцію у сотні разів. Крім цього, вартість оптоволоконного абонентського кабелю сьогодні нижча за вартість мідного UTP

Навіть з урахуванням вартості аксесуарів для перетворення оптичного сигналу на електричний, на лінках 200-300 м і далі, використання оптоволокна обходиться дешевше.

Що необхідно для підключення відеоспостереження «по оптиці» найпростішим способом, якщо у вас немає обладнання для обрізання, полірування та зварювання оптоволокна, ні вимірювальних приладів?

1. Готовий патчкорд із одномодового оптичного кабелю.

Передбачається, що даний кабель буде розміщений на кабельрості, або натягнутий між опорами з довжиною прольоту не більше 30 - 50м. При цьому необхідно акуратно дотримуватися всіх вимог до монтажу оптики, що стосуються мінімального радіусу згину, сили натягу та ін. 1000H і відповідно підвіс між опорами.

2. Пристрої, що перетворюють оптичний сигнал на електричний.

Можливе застосування як пари медіаконверторів ресівер-трансмітер з SC роз'ємами під оптоволокно, так і SFP модулів призначених для встановлення в 1000 Base-X портів комутаційного обладнання.

При двонаправленій передачі даних по одному волокну медіаконвертори або SFP модулі повинні підбиратися таким чином, щоб трансівери в точках A та B використовували різні частоти прийому та передачі. Модуль у точці А використовує 1310nm для передачі та 1550nm для прийому, а в точці B, навпаки, 1550nm для передачі та 1310nm для прийому.

Залежно від технічного завдання та наявності того чи іншого обладнання можливі наступні варіанти підключення IP камери або кількох IP камер у мережу по оптоволокну (двонаправлена передача по одному волокну).

Медіаконвертор – Оптоволокно - Медіаконвертор

Підійде для підключення одиночних віддалених IP-камер до IP відеореєстратора з використанням оптоволокна. Дещо незручний тим, що для живлення медіаконверторів потрібні окремі блоки живлення 5в. Використовується, якщо основний комутатор системи не обладнаний портами під оптику.

IP-kamera-optovolokno-1.jpg

Комутатор із SFP модулем – Оптоволокно - Комутатор PoE із SFP модулем

Підходить для підключення груп з 4-х 8-ми віддалених IP камер з живленням по PoE. Кількість пристроїв комутації зведена до мінімуму. PoE комутатор та основний комутатор системи обладнані портами під SFP модуль.

IP-kamera-optovolokno-22.jpg

Комутатор із SFP модулем – Оптоволокно – Медіаконвертор

Підійде для підключення одиночних віддалених IP-камер до IP відеореєстратора з використанням оптоволокна. Основний комутатор системи обладнано портом (портами) під SFP модуль.

IP-kamera-optovolokno-33.jpg

Комутатор – Медіаконвертор – Оптоволокно – Комутатор PoE із SFP модулем

Підходить для підключення груп з 4-х, 8-ми віддалених IP камер з живленням по PoE. Використовується, якщо основний комутатор системи не обладнаний портами під оптику.

IP-kamery-optovolokno-44.jpg

Все обладнання для підключення IP відеокамер за допомогою оптоволоконного кабелю ви знайдете в інтернет-магазині Hd-master. Ми також допоможемо Вам із підбором компонентів системи IP-відеоспостереження. тел 044 357-22-10, 098 103-87-27, 093 212-26-03

Читайте також:

Як самому встановити відеоспостереження? Частина 1.

Дротова чи бездротова? Вибираємо охоронну сигналізацію

Огляд бездротової сигналізації Hikvision DS-PWA32-NKG

Охоронна сигналізація AX-PRO від Hikvision

Каталог IP систем відеоспостереження

Циліндр NVR-4ch
Bullet NVR 4ch
Купол NVR-8ch
Купол NVR 8ch
Бокс NVR-16ch
Бокс NVR 16ch
Риб'яче око NVR-32ch
Fish Eye NVR 32ch
Робот NVR-64 каналу
Робот NVR 64ch
Для дому комплекти
Home Комплекти
Куб HDD
Куб Memory
Коробки Аксесуари
Коробки Система

В інтернет-магазині Hd-master можна купити сучасні камери відеоспостереження, відеореєстратори, аксесуари та спеціальний кабель для монтажу з доставкою по Києву та Україні, а також отримати консультацію щодо вибору обладнання для самостійної установки системи.

Телефонуйте:

(044) 357-22-10 (066) 490-54-71

(098) 103-87-27 (093) 212-26-03

Viber | Telegram | Skype
✉ hdmaster05@gmail.com