Для тесту були обрані найпопулярніші 2-мегапіксельні (Full HD) камери відеоспостереження: дві моделі HikvisionDS-2CE16D0T-IR і DS-2CE16D1T-IR і дві моделі Sparta SWA24SR20 і SWA21SR20S. Слід зазначити, що при тестуванні на вимірювальному столі телевізора камери демонструють приблизно однакову роздільну здатність. Нижче наведено відео та кілька скріншотів, щоб зрозуміти деякі відмінності в колірному балансі та передачі яскравості вдень та вночі.

Назви камер вказані у відповідному вікні. Камери підключені до відеореєстратора HD-TVI Hikvision DS-7104HQHI-F1/N, при цьому багатосистемні камери Sparta переведені в режим HD-TVI за допомогою меню джойстика OSD на кабелі відеокамери.

Камери тестувалися вдень ввечері і вночі. Також перевірявся перехід день/ніч для всіх моделей і можливість відрізнити номерний знак від відстані близько 10 м.


В Налаштування YouTube встановили роздільну здатність на 1080p



* Скріншот зменшено з 1920х1080 до 900х506 пікселів для розміщення на сайті.
* Завантажте ці скріншоти в максимальній роздільній здатності, натиснувши на картинку.



4cams-night-0-50-walkers.jpg

Висновки:

Можна відзначити, що за якістю передачі півтіні і природності передачі кольору в денний час DS-2CE16D1T-IR працював трохи краще за інших. За якістю відтворення нічної картинки лідером є камера на матриці Sony IMX322 Sparta SWA24SR20. Модель SWA21SR20S найдовше залишалася в колірному режимі вечора. Sparta камери надають можливість доступу до налаштувань параметрів через меню OSD, для чого використовується джойстик, розташований на відеокорді камери. Таким чином, користувач сам може регулювати тональний баланс і шумозаглушувач, а також вибирати режим експозиції, регулювати компенсацію зустрічного підсвічування і інші параметри.