Сьогодні для тесту були взяті дві популярні відеокамери Full HD Hikvision DS-2CE16D1T-IR, Sparta SWA24SR20 і дві нові камери: 2-мегапіксельна Hikvision DS-2CE16D7T-IT і 3-мегапіксельна DS-2CE16F7T-IT.

Як випливає із заявлених характеристик, збільшення роздільної здатності нової лінійки 3-мегапіксельних камер відеоспостереження HD-TVI Hikvision досягається за рахунок збільшення роздільної здатності по вертикалі. Давайте розберемося, наскільки цей параметр істотно впливає на відтворення деталей вимірювальної таблиці.

Відразу варто відзначити, що такі умови оцінки, як освітлення і точність позиціонування камер щодо столу, були далекі від ідеалу. Однак всі камери перебували в рівних умовах і підключалися до реєстратора однаковими кабелями.

суть оцінки роздільної здатності полягає в оцінці точки шкали, за якою 9 чорних горизонтальних ліній перестають бути помітними один від одного. Тобто значення шкали, де ці лінії або схильні до перешкод, або замість 9 візуально сприймаються як 8 або 7, або зливаються з білими - множаться на 100 і є вертикальним дозволом камери, вираженим у вертикальних лініях.

У налаштуваннях youtube встановіть роздільну здатність 1080p

З тесту випливає видима велика точність передачі як вимірювальних ліній, так і інших деталей таблиці за допомогою 3-мегапіксельної камери Hikvision DS-2CE16F7T-IT. Відзначимо кращу перехідну характеристику (перехід від світло-сірого до чорного на кордоні без переходу в білий) і, як наслідок, більш точне промальовування цифр.

Далі слід вуличне відео з даних камери, де ми перевіримо, як високий динамічний діапазон камер DS-2CE16D7T-IT і DS-2CE16F7T-IT впливає на якість відео.

Неважко помітити кращу контрастність нічних відеокамер DS-2CE16D7T-IT і DS-2CE16F7T-IT в порівнянні з іншими моделями. Чорний колір на відео виглядає дійсно «чорним», а не темно-сірим. При цьому яскравість світлових об'єктів така ж, як і у конкурентів. Тобто камери нової лінійки здатні видавати більше градацій сірої шкали, що є наслідком як більшого посилення сигналу яскравості, так і кращої лінійності відеошляху цих камер. Крім того, широкий динамічний діапазон камер (120 дБ за даними виробника), забезпечує менший шум ч/б вночі і більшу стійкість камери до зустрічного підсвічування.

Розширений динамічний діапазон також позитивно впливає на денне відео в області світла і тонів і в області яскравих бездротових джерел світла. В цілому ці камери дають більш детальну картинку з кращою передачею кольору. Особливо це стосується 3-мегапіксельної моделі DS-2CE16F7T-IT.

Як видно з багатоекранного відео, дана камера має формат картинки (співвідношення сторін), який відрізняється від конкурентів в тесті. Тобто співвідношення сторін кадрів більше схоже на формат 4:3.

Назви камер вказані у відповідних вікнах на початку відео. Розташування камер розташовані за годинниковою стрілкою, починаючи з верхнього лівого вікна 1. DS-2CE16D7T-IT, 2. DS-2CE16F7T-IT, 3. SWA24SR20, 4. DS-2CE16D1T-IR.

У налаштуваннях youtube встановіть роздільну здатність 1080p

Попередні ролики були зроблені з роздільною здатністю 1920х1080, що менше, ніж роздільна здатність камери DS-2CE16F7T-IT - тому далі ми розміщуємо відео цієї камери в максимальна роздільна здатність. Щоб повністю оцінити якість зображення, встановіть вікно youtube в повноекранний режим і встановіть Розд. зд-сть на 1440p. У той же час ваш монітор також повинен підтримувати роздільну здатність 1440p.

В інтернет-магазині Hd-master ви можете купити сучасні камери відеоспостереження, відеореєстратори, аксесуари та спеціальний кабель для монтажу, з доставкою по Києву і Україні, а також отримати консультацію щодо вибору обладнання для самостійної установки системи. 
Телефонуйте:

(044) 357-22-10 (066) 490-54-71

(068) 521-47-35 (093) 212-26-03 

Viber | Telegram |  Скайп
✉ hdmaster05@gmail.com