Якпрацюють функції виявлення автомобілів і людей в новій лінійці відеореєстраторів Turbo HD Hikvision з функцією Acusense на прикладі 4-канального відеореєстратора IDS-7204HUHI-M1 / S.

Ця функція може значно заощадити місце на жорсткому диску при записі рухом і фільтрувати запис помилковими спрацьовуваннями, такими як падіння листя або розгойдування дерев.

Налаштування буде проводитися через WEB-інтерфейс відеореєстратора за допомогою браузера IE. Увійдіть в меню реєстратора.

Увійдіть в пункт меню під назвою «Конфігурація».

Перш за все, перейдемо на вкладку розкладу запису і задамо тип запису «по події» на потрібних нам каналах для потрібних нам днів тижня.

Отже, встановлюємо тип запису «по події» на перших двох каналах.

Перейдіть на вкладку «Розумна подія» у вкладці «Виявлення вторгнень» і ми налаштуємо подію «вторгнення в довільну зону для автомобілів і людей». Поставте три галочки: Увімкніть виявлення вторгнень (1), виберіть тип об'єктів - автомобіль (2) і людина (3)   і намалюйте зону, в якій буде відбуватися виявлення.

При необхідності відрегулюйте чутливість і час перебування в зоні. Рятувати. Аналогічним чином можна налаштувати запис на перетин віртуальної лінії в потрібному напрямку.

Якщо перейти на вкладку «відтворення», то при пошуку запис даних про події буде відзначена червоним кольором на тимчасовій шкалі.

Більш розширений функціонал для перегляду запису об'єктів, які порушили зону вторгнення, доступний через екранне меню реєстратора або через програму IVMS-4200.

Запустіть програму IVMS-4200 версії 3.2.0.10, увійдіть в пункт меню "Управління пристроями" і додайте наш відеореєстратор. Присвоїти йому ім'я (наприклад, відеореєстратор Acusense)", введіть IP-адресу, логін і пароль і додайте. Реєстратор з'явиться в списку пристроїв.

Як вибрати потрібний нам тип об'єктів із загального потоку запису за допомогою відтворення в програмі IVMS-4200?

Перейдіть на вкладку Віддалене відтворення – Відтворення подій, виберіть на потрібному каналі тип ридання – «VCA dedition» і натисніть «Пошук».

Ми бачимо загальний масив подій, знайдених VCA на часовій шкалі.

Як розділити знайденіоб'єкти за цільовою класифікацією і відокремити людей від автомобілів? Перейдіть в пункт меню Пошук даних «Пошук даних».

Виберіть Vehicle Retrieval "Пошук автомобілів" натисніть "Пошук" і отримайте всі фотографії всіх знайдених автомобілівдля будь-якої з камер.

Подібним чином ми шукаємо людей на вкладці «Пошук людського тіла».